Cez prekazky ku hviezdam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trip to Sweden !

Opet mam obute topanky a idem si splnit moj maly sen : Svedsko
S Filipem sme sa rozhodli, ze je nacase si zdvihnut lenive zadky a vydat sa vstriec dobrodruzstvu !

Po velmi kratkom uvazovani kam sa vydat a ktoru maximalne lacnu letenku si kupit (vsak naco rozmyslat vela,ked to boli) nam padlo do oka malicke mestecko Nykkoping. Povodny plan bol sice Stockholm, ale tento napad bol hned zamietnuty kvoli kratkemu casu.

Z financnych a pracovnych dovodov sme sa dohodli, ze si spravime trip iba na jeden den. Hruby plan bol co najskor rano pricestovat, rychlo sa vytrepat z letiska do nasej destinacie a neskoro vecer potiahnut ciaru domov.

Uz od rana som mal pocit , ze tento vylet bude legendary. Vstavali sme skoro, cca o 4am , a pred sebou sme mali cestu autobusom z Lutonu do Stansted Airport. Kedze autobusar nemal drobne, povedal nam , ze za nase listky zaplatime , az ked vystupime. Samozrejme, ako velky hrdinovia sme zutekali z busu akonahle sme prisli na letisko. Tymto sme usetrili obaja cca £22 , v prepocte 700skk.

Let bol v pohode, naskytol sa mi nadherny vyhlad na snehom presytene oblaky.


Po prilete do Skavsta Airport v Swedsku sme museli stihnut hned spoj, ktory isiel do Nykkopingu. Samozrejme, neobislo sa to bez paniky a pobehovania s vybavovanim cestovneho listka. No napokon sme odisli inym busom,ktory nastastie isiel rovnakym smerom. Zvlastne je, ze na letisku v swedsku si dokazete kupit listok iba s kreditnou kartou, s hotovostou neuspejete ani u autobusara.

Po hodine a pol sme dorazili do mesta a cvakli prvu zivu fotku


Pre neznalych, 'Kundcenter' nie je oznacenie pre podnik specifickeho zamerania s profesionalnymi mamickami , ale zakaznicke centrum statnej zeleznice. Nepopieram vsak, ze nazov je zaujimavy :-)



Samozrejme , po kratkom case sme si dali orientacny briefing, pri ktorom sme ochutnali domace pivo.

Samozrejme, kultura nasledovala az potom :-)
Osobne si myslim, ze Nykkoping ma co ponuknut turistom, je to sice post industrialne mesto, ale napriek tomu najdete mnoho krasnych historickych budov.






Jedna velka rada do zivota. Nikdy, nikdy si nekupujte sladkosti v swedsku ! Je to labuznicka hroza prveho stupna. Nielenze boli odporne, ale donutili nase zaludky k hnacke. Obcas som mal dokonca pocit, ze hmota ktora sa mi vyprodukovala v zaludku, sa snazila dostat von vsetkymi telesnymi otvormi.

Centrum:




No zazili sme aj pekne chvile. Kazdy chalan, ktory vkroci na svedske uzemie, si vsimne jednu vec - nadherne baby. Po straveni roku a pol v anglicku sa clovek nevyhne porovnavaniu dievcat. No i napriek vzhliadnuti mnohych swedskych bab musim uznat , ze slovenky su aj tak najkrajsie ...

Cestou naspet sme stretli na zastavke Srba, ktory pravdepodobne vytusil podla reci slovencinu a prekvapil nas spetnymi listkami zadarmo naspet na letisko.

Blbe na celom vylete bolo vsak , ze sme stravili vela casu cakanim na prestupy, ci uz na check-ine na letisku , alebo cakanim na Autobusovy spoj.

Vcelku bol vylet super. Dufam,ze coskoro zopakujem daco podobneho.

Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014