Cez prekazky ku hviezdam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Shopping in St. Albans

pointa mentality anglickeho naroda
Pondelok bol statny sviatok s nazvom Bank Holiday . Kedze sa nepracovalo , tak som sa vybral na vylet do St. Albans , kupit si svoj vysnivany "žabikláč" , nemecky vreckovy nozik leathermann .

Skoro rano som vstal , najprv som vygoogloval poziciu outdoor shopu a potom som vygoogloval cenu a trasu listku . Tomuto hovorim internet :-)

St. Albans je relativne male mestecko, s jednym malim namestim a s par bocnymi ulickami .Je sice omnoho mensie nez Luton alebo Bedford , ale o to krajsie. Centrum tvori velky roundabout a prilahli miniparcik s nadhernymi kvetinami a pomnikom :







Avsak pocas cakania na autobusovu zastavku , mi dych vyrazil jeden cca 45 rocny chlapik ... Vysiel si z rodinneho domu v teplakoch ,presiel krizom na druhu stranu cesty , popolieval kvety ktore boli vysadene okolo autobusovej zastavky , poutieral skla a poziadal ma , aby som nachvilu vstal z lavicky ,ktoru poutieral handrou , prehodili sme par slov (samozrejme som mu polozil otazku , preco to robi ... odpoved znela v zmysle : chcem mat pekne okolie ... nemal som slov ...) a odcupital naspet . Ja som s otvorenymi ustami sledoval situaciu a nenachadzal slov ... Toto bola psychologicka dorazka .
Podobnu situaciu som zazil i v Heamel Henstede , kde pracujem ; Zena vysla poobede von z bytu a poumyvala skla na telefonnej budke ... Mal som dojem ,ze ma urcitu nespecifikovanu psychycku poruchu , kedze sa pri tom usmievala ...

Ako som sedel v autobuse , premyslal som nad mentalitou tunajsieho cloveka , nad jeho spravanim a snazil som sa prist na koren spravania obyvatelov , ich starostlivost k okoliu ; Clovek je zvyknuty na to ,ze vida ludi , ktorim nezalezi na veciach , ktore nepatria k ich domom (pripadne ich nevlastnia) . Odlisnosti , ktore vydavam dennodenne na ulici , ma automaticku nutia porovnavat domovinu a UK ...
Kazdodenne zazitky su ako skladacka : zapadaju do seba a utvaraju obraz Anglicka s vsetkymi pozitivnymi a negativnymi prvkami . Zatial prevazuju predovsetkym pozitivne . Dufam ,ze to tak zostane i nadalej ...

Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

  1. ale preco je to tak....?
    O tom, ze ludia na zapade maju trosku inu mentalitu viem, a obdivujem ich. Ja len dufam, ze sa to mozno niekedy dostane aj k nam.. teraz si viem predstavit, ze keby som vysla pred moj cinziak v teplakoch a zacala by som umyvat okna na telefonnej budke...hned by na mna zavolali ludi v bielom :DD loool A to ze pekne veci lakaju tych ****, ktory vsetko pekne znicia, bud to rozkopu alebo tam nacarbu svoje "mudrosti" v sprayerskom jazyku... U nas sa namiesto upratovania a skraslovania okolia robia ine veci...nebudem ich vymenovavat, lebo kazdy dobre vie, ze o com to tu je.. Cest vynimkam. Tak, co s tym???
    publikované: 29.08.2007 12:12:22 | autor: domcek (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. RE : domcek
    Ja si myslim , ze stacilo by vyselektovat neprisposobive casti obyvatelstva (myslim tych viac opalenych "zhavranelenych" ludi) a deportovat ich tak daleko ako sa len da ... Lenze na druhej strane potom by tu bolo pusto ... Vies co , vyskusaj vyst vonku v teplakoch a poumyvat telefonnu budku . Nikto nemusi zhanat ludi v bielych plastoch ... Ja ich zavolam :-) ...
    Ja si myslim ,ze mentalita slovakov sa pocase zmeni ... otazkou je vsak , kolko to bude trvat a ci sa toho dozijem este.
    publikované: 29.08.2007 21:19:40 | autor: roman (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014