Cez prekazky ku hviezdam

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aesha ...

Pracovne vztahy a novy clen do kolektivu ...
Vcera sa mi penila krv v zilach ...

Den ako kazdy iny . Rano som nastupil do prace , pozdravil sa kolektivu , presiel krizom cez kancelarie , nadychal sa asi x-mnozstvom rozlicnych osviezovacov ktore som cestou zacitil a vstupil som do mojho maleho kralovstva - skladu s liekmi .

Kedze dneska bola slaba dodavka liekov do skladu ,nebolo vela prace a mal som mnoho casu na oddych . Avsak moje relaxovanie medzi krabicami s tabletkami o chvilu prerusila indka (prave cerstvo zamestnana big-bosska , takze sa snazila prejavovat velkym pracovnym nasadenim (vsak ju to coskoro prejde) . Spoza hromady krabic sa vynorila opalena hlava s cudnym (az nebezpecnym usmevom) . Z jej vyrazu tvare som coskoro pochopil , ze ma zapriahne do nejakej roboty co sa jej nechce robit .

Avsak to boli iba nejake blbe nepodstatne papierovacky - cca 10 min prace . Co ma vsak dorazilo , bola cudna otazka ci viem pisat po anglicky . Ja som jej odpovedal , ze samozrejme , vsak nejake tie zaklady mam , ze to zvladnem .
Myslel som si ze sa ma pyta na gramatiku . Sok vsak bol v tom , ze si myslela ze neviem pisat pismena !!!!
Ale v nejakom utkvelom presvedceni mi zacala kreslit pismena ABCDEF ... . Dokonca mi vysvetlovala , ze pismeno D sa robi tak ,ze spravime zvislu palicku a potom take male "brusko" , ktore spoji konce palicky do oblucika . Co som infatilne decko ci co ? Mentally sick  ?

 Pravdepodobne bola chyba v tom ,ze niekto jej povedal , ze som z Slovenska . Asi si myslela ,ze pisem iba azbukou alebo co :-) . Ja som sa jej snazil vysvetlit , ze to ovladam ... Som jej uz aj vravel , ze idem studovat na University of Bedfordshire , a ze aj na slovensku mame normalnu abecedu ale bola napriek tomu tvrdohlava . Napokon mi prepisala kompletne abecedu na kus A4ky ...

To som uz zacal kypiet , pretiekla posledna kvapka trpezlivosti , otvoril som si dokoran usta a povedal si svoj monolog . Povedal som jej predovsetkym moj nazor na jej geograficke znalosti a som jej jasne vysvetlil , ze sice je pekne , ze prave prisla z Indie a ma zaujimavy anglicky prizvuk , ale to neznamena ze si moze robit zo mna debila len preto , ze som z vychodnej Europy . Vypocula si ma asi 5 minut , nezmohla sa na jedno slovo a odcvalala tam, skadial prisla .
Dokumenty som vyplnil a odovzdal jej do kancelarie . Nebola tam , tak som sa vyhol pripadnej konfrontacie s nou ...

Ako sa koncila zmena , odisiel som do kanclu ( Mam vlastny ! sice nie je oficialne moj , ale pridelili mi volny ktory tam bol aby som si mal kde varit kakavko , odkladat si saty a prezliekat sa) . Kedze bol piatok , vsetci mali "piatkovy syndrom" a snazili sa zmiznut z prace tak rychlo ako sa len da . O to vecsie prekvapenie bolo , ked mi zrazu zaklopala na dvere po skonceni zmeny  Indka . Prisla sa ospravedlnit za ranne divadlo , ze je tu nova ,nepozna to tu a tak vela veci riesi v zhone a podobne . Ja som jej povedal ,ze z mojej stranky som sa nemusel tak rozzurit , ze sa to dalo riesit aj asertivnejsie . Avsak co ma uplne prekvapilo , bolo to , ked mi vtisla do ruky hrncek s kakaom a keksikmi !!! LOOOL , ja som sa tak smial ... Vysvetlila mi , ze kolegyne si vsimli , ako si v kantine (kuchynka) s zeleznou pravidelnostou dennodenne zohrievam mlieko s kakaom . Tak jej poradili ,ze najlepsi sposob na vylepsovanie pracovnych vztahov je spravit mi kakavko !...

Napokon to tak dopadlo , ze sme v kancli stravili cca 40 minut navyse po pracovnej dobe debatou o multikulturnej zmeske v tomto podniku a poohovarali sme celu posadku administrativy , ktora je na poschodi :-)
Okrem inych veci som sa dozvedel , ze :
- kruh na indickej zastave je oranzovy a nie zlty ako som si myslel doposial a ze symbolizuje kolobeh a zrod zivota .
- ze v indii je popularny cricket a golf (pozostatok z britskej kolonializacie , BTW ,minuli tyzden mala india vyrocie nezavislosti )
- ze v indii neexistuje den sv. Valentina a takisto nie je tam nijaky podobny ekvivalent na tento sviatok ( ani neviem , ako sme sa k tejto teme dostali :-) )


BTW , na 5ty raz sa mi podarilo vyslovit jej meno Aesha (Ejša  ?Ajša ?Ejža ?)

Co dodat .... posledny pracovny den v tyzdni s blbym zaciatkom , ale s dobrym koncom ... Tesim sa na pondelok :-)

Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014